Skip Navigation LinksErhvervsafklaringsforloeb

Erhvervsafklaringsforløb på Langvadbjerg i Herning i samarbejde med Specialisterne.

 

specialisterne_logo.png 

Autismecenter Vest har indgået samarbejde med Specialist People Foundation, ejer af Specialisterne, om at være med til at skabe nye jobs i Danmark til personer med autisme. Dette samarbejde er en del af et initiativ, der skal skabe 1000 job for mennesker med autisme og lignende udfordringer på landsplan, støttet af Velux Fonden.  

Ressourceafklaring

Med udgangspunkt i ’Specialisternes’ metodikker udbyder Autismecenter Vest som en kompetencepartner nu ressourceafklaringsforløb for mennesker med autisme og lignende udfordringer.
Forløbets varighed er op til 6 måneder med mulighed for yderligere forlængelse.

Start august 2014

I august måned 2014 startede de første kandidater på ressourceafklaringsforløb på Langvadbjerg i Herning. Ressourceafklaringsforløbet henvender sig til personer, der har autisme og lignende komplekse udfordringer ud over ledighed. Deres erhvervsevneafklaring har som oftest ikke tidligere kunnet løses gennem en indsats efter ’Lov om aktiv beskæftigelse’ eller efter ’Lov om aktiv socialpolitik’.

Fokus på særlige evner

Formålet er at afklare kandidatens kompetencer, som efterspørges i erhvervslivet. Fokus er på de særlige evner bl.a. indenfor logisk tænkning, it-kompetencer og evnen til at fastholde koncentrationen, mønstergenkendelse og et særlig fokus på detaljer.
Målet er, at kandidaten kommer i uddannelse eller i job og bliver selvforsørgende hurtigst mulig - særligt job indenfor IT området er prioriteret.

Varige jobs

Den store forskel fra almindelige ressourceafklaringsforløb generelt er, at der allerede under forløbet tages kontakt til virksomheder med det formål at skabe varige jobs ved afslutningen af erhvervsafklaringsforløbet. Herunder forberedes virksomhederne til at inkludere kandidater som kommende medarbejdere.

 

 

Kontakt Centerchef
Søren Dalgaard
Tlf.  : 5044 2315
Mail:
sd@autismecentervest.dk​​

​​Læs mere

Udbudsmateriale kommuner

            pdfIcon.png 

 

Kontaktinformation

Daglig leder
& Erhvervsafklarer:
Kristina Jørgensen
Tlf.  : 5051 4680
Mail:
krj@autismecentervest.dk 

IT afklarer:
Brian Bo Bihrmann Strunge
Tlf.  : 5051 4684
Mail: bbbs@autismecentervest.dk  

 

Postadresse:
Ringkøbingvej 108 A
7400 Herning